вторник, 30 октомври 2012 г.

Две полезни подредби таро

Когато започнах да гледам на карти имах глупостта или късмета да не прочета стандартните подредби за гледане от типа на келтския кръст. Така се научих да измислям свои подредби. Ето няколко, които използвах днес:

1. Подредба за въпрос лични отношения между двама души

                                              2                                  6
                                        1    3                             5   7
                                              4                                  8


Първо поставям карта за другия партньор (не-питащия), тя отговаря за общата роля на партньора във връзката. Карти 2, 3 и 4 дават повече детайли за това как се чувства, като по принцип в моите схеми централните карти са обикновено видимите неща (1, 3, 5, 7), горните карти са осъзнатите желания (2, 6), а долните са страховете и пречките (4, 8). Тази подредба е полезна в случай, че питащият се чуди какви са чувствата на другия партньор или не е наясно със своите собствени. Съответната фигура се подрежда и за питащия. (от 5 до 8) като се обръща особено внимание на връзките между картите поставени на една линия.

2. Елементарна хронологична подредба

Учудващо на въпроса "Ще стане ли" ми дойде да подредя картите просто в линия, проследявайки хода на най-вероятните събития.

1 2 3 4 5

Трикът е, че ако питащият има колебания дали ще предприеме стъпка 2, например, която го плаши, от стъпка две мога да пусна разклонения нагоре (по-добрият вариант) и надолу (по-лошият вариант), изплитайки мрежа от евентуалности.

  8
  7
123456
  9
  10

Обещавам да качвам и още подредби, когато ми хрумват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар